♥ Oda Ulrikke ♥ -
Hjem Add Om meg Kontakt

5

OPPSKRIFT: PAVLOVA med tilbehr

August har ankommet for godt over ett dygn siden, og det nrmer seg skolestart med stormskritt. Hva passer vel bedre da enn dele bloggens frste oppskrift? Mamma og jeg har hatt Prosjekt PAVLOVA her hjemme, og resultatet ble - om jeg fr si det selv - FANTASTISK! Pavlova er min desidert favoritt, og jeg vil med glede dele oppskriften med dere. Mamma er ogs veldig glad i vaniljekrem og lemon curd, s som en bonus fr dere oppskrift p det ogs. Lets go!

PAVLOVA



DU TRENGER - MARENGS

4-5 eggehviter

250g sukker

2 ts maizena

1 ts (mat)eddik

1/2 ts salt



DETTE GJR DU - MARENGS

1. Kok opp vann 2. Ha eggehvite og sukker i en bolle 3. Sett bollen i kjelen 4. Visp sukkerblandingen til sukkeret er opplst. (NB: eggehviten m ikke koke!)

5. Hell blandingen i en mikser, og miks det lenge nok til at blandingen ikke kan falle ut av bollen nr du snur den opp og ned  6. Tilsett maizena, salt og eddik 7. Smr blandingen utover p et bakepapir p en stekeplate, og sett i ovnen. Steketemperatur: 140 grader | Steketid: ca 60 min. Men pass p, alle ovner er ulike. Marengsen skal vre seig inni, og spr utenp, nr den er klar.


// Deilig marengs //

Det ble litt marengs til overs, s vi lagde like s godt pikekyss ogs. Ha gjerne oppi litt konditorfarge, og klem ut p et brett.






// Voila! //
 

TIL TOPPINGEN TRENGER DU

Krem 

Valgfrie br - jeg bruker alltid blbr og bringebr

Sitronmelisse

Raspet kokesjokolade

Dekor - p denne kaken har vi brukt flagg i ulike farger

DETTE GJR DU - TOPPING

1. Pisk 1/2 liter flte og 1 ts vaniljesukker til en lett, kremete konsistens 2. Ha det over p marengsen, og topp det med det du mtte nske. For eksempel br, sitronmelisse og raspet kokesjokolade

DU TRENGER - VANILJEKREM

5 dl melk

1 vaniljestang

1 1/2 dl sukker

4-5 eggeplommer

1 1/2 dl maizena

50g mykt smr (NB: Ikke bruk margarin)


DETTE GJR DU -VANILJEKREM

1. Kok opp melken med det du skraper ut av vaniljestangen. Du kan koke med vaniljestangen, for f en ekstra smak, men husk ta den ut etter koking 2. Visp sukker, eggeplommer og maizena til det blir hvitt og fluffy 3. Skru ned tempoet p mikseren, og hell forsiktig den varme melken i eggeblandingen under visping 4. Sett en glasskl i kjleskapet, s den kan bli kald 5. Hell blandingen tilbake i kasserollen, og varm opp under kraftig vispning 6. Nr blandingen har blitt tjukk nok, heller du det i den kalde sklen 7. Smelt smret i den varme kremen under vispning. Fortsett vispe til kremen er jevn 8. Kjl vaniljekremen i et isbad eller i kjleskapet. TIPS: Dypp aldri fingrene i en vaniljekrem, da blir den lett drlig. Ta plast rundt, om du forvarer den i et kjleskap, slik at den ikke fr kjleskaps smak. Eller ha den i et glass med lokk.

DU TRENGER - LEMON CURD

Saften av to sitroner

Revet sitronskall

75g sukker

4 eggeplommer

60g smr


DETTE GJR DU - LEMON CURD

1. Bland alle ingrediensene i en bolle 2. Sett bollen over en kjele med kokende vann 3. Visp det sammen til det fr en passende konsistens 4. Fyll kremen i en krukke eller glass med lokk. 5. Avkjl og oppbevar i kjleskapet. Holder seg i to uker.


// Lemon Curd & Vaniljekrem //


// Jeg vil takke min kule mamma, for det er hun som har baket og laget. Jeg har bare tatt bilder. Les gjerne hennes blogg HER //

Er det flere enn meg som elsker Pavlova?! Kommenter gjerne under i s fall, s kan vi bli Pavlova-venner. Hehe. Hper dere har ftt en bra start p uken, stjerner! Klem ♥

Ikke glem og flg meg p Bloglovin HER

 

 

#pavlova #bakelse #kake #dessert

  • Hei! Mitt navn er Oda Ulrikke, og jeg er 18 r. Jeg kommer fra Oslo, men bor i Karlstad, Sverige. Min mor er grnder av Mamsen&Mini, og med det flger en travel hverdag for hele familien. Her kan du flge glimt av min hverdag i Sverige, og annet gy som jeg finner p. Reiser, eventer, o.l. Hper du vil like deg her inne! ♥

     Follow Norske blogger

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Design og koding: Ina Anjuta



    hits