OPPSKRIFT: PAVLOVA med tilbehør (♥ Oda Ulrikke ♥)
Hjem Add Om meg Kontakt

5

OPPSKRIFT: PAVLOVA med tilbehør

August har ankommet for godt over ett dygn siden, og det nærmer seg skolestart med stormskritt. Hva passer vel bedre da enn å dele bloggens første oppskrift? Mamma og jeg har hatt Prosjekt PAVLOVA her hjemme, og resultatet ble - om jeg får si det selv - FANTASTISK! Pavlova er min desidert favoritt, og jeg vil med glede dele oppskriften med dere. Mamma er også veldig glad i vaniljekrem og lemon curd, så som en bonus får dere oppskrift på det også. Let´s go!

PAVLOVADU TRENGER - MARENGS

4-5 eggehviter

250g sukker

2 ts maizena

1 ts (mat)eddik

1/2 ts saltDETTE GJØR DU - MARENGS

1. Kok opp vann 2. Ha eggehvite og sukker i en bolle 3. Sett bollen i kjelen 4. Visp sukkerblandingen til sukkeret er oppløst. (NB: eggehviten må ikke koke!)

5. Hell blandingen i en mikser, og miks det lenge nok til at blandingen ikke kan falle ut av bollen når du snur den opp og ned  6. Tilsett maizena, salt og eddik 7. Smør blandingen utover på et bakepapir på en stekeplate, og sett i ovnen. Steketemperatur: 140 grader | Steketid: ca 60 min. Men pass på, alle ovner er ulike. Marengsen skal være seig inni, og sprø utenpå, når den er klar.


// Deilig marengs //

Det ble litt marengs til overs, så vi lagde like så godt pikekyss også. Ha gjerne oppi litt konditorfarge, og klem ut på et brett.


// Voila! //
 

TIL TOPPINGEN TRENGER DU

Krem 

Valgfrie bær - jeg bruker alltid blåbær og bringebær

Sitronmelisse

Raspet kokesjokolade

Dekor - på denne kaken har vi brukt flagg i ulike farger

DETTE GJØR DU - TOPPING

1. Pisk 1/2 liter fløte og 1 ts vaniljesukker til en lett, kremete konsistens 2. Ha det over på marengsen, og topp det med det du måtte ønske. For eksempel bær, sitronmelisse og raspet kokesjokolade

DU TRENGER - VANILJEKREM

5 dl melk

1 vaniljestang

1 1/2 dl sukker

4-5 eggeplommer

1 1/2 dl maizena

50g mykt smør (NB: Ikke bruk margarin)


DETTE GJØR DU -VANILJEKREM

1. Kok opp melken med det du skraper ut av vaniljestangen. Du kan koke med vaniljestangen, for å få en ekstra smak, men husk å ta den ut etter koking 2. Visp sukker, eggeplommer og maizena til det blir hvitt og fluffy 3. Skru ned tempoet på mikseren, og hell forsiktig den varme melken i eggeblandingen under visping 4. Sett en glasskål i kjøleskapet, så den kan bli kald 5. Hell blandingen tilbake i kasserollen, og varm opp under kraftig vispning 6. Når blandingen har blitt tjukk nok, heller du det i den kalde skålen 7. Smelt smøret i den varme kremen under vispning. Fortsett å vispe til kremen er jevn 8. Kjøl vaniljekremen i et isbad eller i kjøleskapet. TIPS: Dypp aldri fingrene i en vaniljekrem, da blir den lett dårlig. Ta plast rundt, om du forvarer den i et kjøleskap, slik at den ikke får kjøleskaps smak. Eller ha den i et glass med lokk.

DU TRENGER - LEMON CURD

Saften av to sitroner

Revet sitronskall

75g sukker

4 eggeplommer

60g smør


DETTE GJØR DU - LEMON CURD

1. Bland alle ingrediensene i en bolle 2. Sett bollen over en kjele med kokende vann 3. Visp det sammen til det får en passende konsistens 4. Fyll kremen i en krukke eller glass med lokk. 5. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg i to uker.


// Lemon Curd & Vaniljekrem //


// Jeg vil takke min kule mamma, for det er hun som har baket og laget. Jeg har bare tatt bilder. Les gjerne hennes blogg HER //

Er det flere enn meg som elsker Pavlova?! Kommenter gjerne under i så fall, så kan vi bli Pavlova-venner. Hehe. Håper dere har fått en bra start på uken, stjerner! Klem ♥

Ikke glem og følg meg på Bloglovin HER

 

 

#pavlova #bakelse #kake #dessert • 02.08.2016 kl.10:01
  Pavlova er så godt :3

  Og pikekyss også (:
  02.08.2016 kl.10:05
  Henriette Celin: Ja - alt med marengs syns jeg er så godt! :D
  02.08.2016 kl.18:45
  Det så veeeeldig godt ut :D
  02.08.2016 kl.19:05
  Lilli: Det var det også! :)
  Morgan
  06.09.2016 kl.17:10
  Hej♡ så fin du va  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta

  Hei! Mitt navn er Oda Ulrikke, og jeg er 18 år. Jeg kommer fra Oslo, men bor i Karlstad, Sverige. Min mor er gründer av Mamsen&Mini, og med det følger en travel hverdag for hele familien. Her kan du følge glimt av min hverdag i Sverige, og annet gøy som jeg finner på. Reiser, eventer, o.l. Håper du vil like deg her inne! ♥

   Follow Norske blogger

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta
  hits